Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je ale hovadina non plus ultra. Autor bude voličem KSČ. Ta má vizi dokonalou. Každému chléb, každému růži. Společnost bez vykořisťování člověka člověkem. Zrušit peníze jako nástroj všeho zla. Stát, ve kterém budou všem lítat pečení holubi do huby.

0 0
možnosti

Vážený chlapče!

Uznávám potenciální rizikovost Anderej Babiše v tom, zda nebude více hledět Agrofertu než naší zemi. O tomto riziku se nezmiňuješ. Ale všimni si, jak Babiš a Faltýnek jednají. Čistě, otevřeně, bez zatajování, transparentně. Proto si vážím hnutí ANO.

A pokud soukmenovci zaběhaných stran, které zklamaly na celé čáře tím, že si udělaly z politiky osobní bysnys, nejsou ochotni vidět cíle hnutí ANO, tak s tím nic nenaděláme. Deklarovaný cíl byl vymetení Augiášova chléva, jak nám ho tu společnou rukou udělaly strany ODS s ČSSD, které začaly Opoziční smlouvou, a ostatní strany se pak přidávaly k lizu. TO NENÍ MALÝ CÍL! A pokud se ANO podaří (a zdá se, že se to daří!) proměnit se v solidní politickou stranu a vyvolat obnovnou konkurenci mezi dosavadními stranami, pak svůj historický úkol ANO splnilo, i kdyby zmizelo v propadlišti dějin. Jen hnutí ANO vděčíme za potenciální změnu k lepšímu, která se postupně přes odpor spoluvládnoucí ČSSD prosazuje. Stačí se jen podívat, jak ministr zdravotnictví lpí na korupci. Ano, hnutí ANO od nás dostalo příliš málo hlasů, aby mohlo hladce provést úklid v naší zemi. Ale přesto k němu dochází navzdory stranickým bysnysmanům.

:-)

0 0
možnosti
Foto

přesně. Sice to nejde ze dne na den, ale známky zlepšení jsou znát. Zdravotnictví je předmětem kontrol, které potvrzují, jak říká Babiš, černou dírou státního rozpočtu. Na ministerstvech se ruší předražené zakázky pro externí firmy atd.

0 0
možnosti
AK

Hlavním problémem pravice je Babiš.

Divoká privatizace byla spojena s početně nevelkou stranou ODA. Když už nezbylo nic co by se dalo pod cenou rozdat, pomalu vyšuměla i tato strana zhasnutých světel a s ní měly odejít i všechny hříchy privatizace.

Když přetekla míra trpělivosti s praktikami ODS a v hrobě se obraceli i její mrtví sponzoři, pohotově vznikla Unie Svobody, aby nás ústy Rumla a Pilipa ujistila, že normální je nelhat. Ovšem moc dobře si nevedla a tak bylo třeba reinkarnovat ODS a ukázat, že i ona může být jiná a lepší. Do čela postavila Pana Čistého, který si svoji přezdívku vysloužil zřejmě tím, že nebyl příliš informován o zákoutích politiky a ne díky svému charakteru. Preference strany za Nečase trvale klesaly. To však moc nevadilo, protože na scéně už byl nový neposkvrněný subjekt - TOP 09. Svého renomé ničím nezatížené strany využil k prosazení těch nejvíc asociálních reforem, které jsme zatím v naší novodobé historii zažili. Pokles popularity je tedy zcela na zasloužený.

Jenže potenciál pro vznik další nové, průzračně čisté a neposkvrněné pravicové strany je nízký, když nespokojené voliče odvedl Babiš.

Je tedy pravicí po zásluze nenáviděn.

0 1
možnosti

Příspěvek je zavádějící! Mnozí máme krátkou paměť, pokud to není úmyslné.

Divoká privatizace byla v režii Václava Klause a jeho ODS, která se na počátku deklarovala jako konzervativní pravicová strana. Při rozdělení Československa Václav Klaus mistrně hodil konzervativní politiky inkorporované především ve Federálním parlamentu přes palubu otálením s realizací Senátu, a tím se ODS stala stranou liberální. Díky klausovskému natahování komunistů do ODS, strana postupně ztrácela na pravicovém myšlení a proměňovala se ve stranu politických bysnysmanů.

Ale pozor! Pravicové strany neztrácejí své voliče toliko díky Andreji Babišovi, ale ze zcela jiného důvodu! Žádné straně nestačí pravicovost pouze deklarovat, ale musí se také v praxi realizovat. A to našim pseudopravicovým stranám zcela chybí. Liberalismus si spletly s obyčejnou zlodějnou a služba nejbohatším za provize nemá s pravicovostí také nic společného. Zdravotnictví nám ODS postavila na socialistický model financování, podobný tomu předlistopadovému, bez svobody léčení a bez odpovědnosti pacienta za proplacení zdravotní péče. A napravit tento levičácký přístup nám bude trvat desetiletí.

A teprve pak, když ODS a TOP 09 svým jednáním odradily svoje voliče, voliči dali přednost hnutí ANO. Tak to vidím!

0 0
možnosti
AK

Myslím si, že rozdělovat voliče na příznivce pravice a levice je dnes nedostatečné.

Zdá se mi, že nejrychleji rostou počty těch, kteří nevěří ani pravici ani levici.

Jsou prostě jen naštvaní.

Je mistrovstvím pravice, že se jí už dvakrát podařilo tyto lidi podvést a využít jejich hlasů ve svůj prospěch.

Poprvé v roce 2006 získali tyto protestní hlasy Bursíkovi zelení a obratem je věnovali Topolánkovi.

Stejná finta se zopakovala - už s dvojnásobným počtem hlasů - s Vítem Bártou a veverkami, což umožnilo vládnout Nečasovi.

Jenže politika je buď pravicová nebo levicová. Žádná třetí není.

0 0
možnosti

Ano, díky našim pravicovým politikům, kteří dělají levicovou politiku s mafiánskou službou boháčům, se vytrácí vnímání polarity naší politiky. Navíc ODS dělala politiku populisticky levicovou a Miloš Zeman při převzetí moci byl donucen chovat se pravicově. Pěkně nám tím zamotali hlavu! A protože si naši politici udělali z toho svůj osobní politický bysnys místo služby občanům, jsou naši občané na politiky právem naštvaní.

0 0
možnosti
PK

Mně zaráží, že hnutí nedisponuje ani žádnými politickými osobnostmi - nikoho nepodceňuji ale Prachař nebo Jourová to nejsou. Kdyby Andreje "trefil šlak" ...

0 1
možnosti

Nesouhlasím!

Věra Jourová se vypracovává v dobrou političku. Rozvážný Faltýnek je potenciálním dobrým politikem. Andrej Babiš je na politika příliš upřímný. Typuji ho na to, že až vymete Augiášův chlív, vrátí se plně k podnikání. A to, jak se ujímají i komunální politiky, je potenciálním předpokladem transformace hnutí na solidní politickou stranu.

0 0
možnosti
IN

André Dravecký stal na barikadach nezne revoluce hned vedle Milouse Zemana. Bojoval za demogracii.

0 3
možnosti
JR

J77a80n 19R35á57ž

16. 11. 2014 19:30

Chce-li Babiš řídit stát jako firmu, tak se musí podle toho chovat.

Stát je akciovka, kde občané jsou akcionáři, kteří si volí jednou za čtyři roky představenstvo/Sněmovnu a každých šest roků "akcionáři" státu vymění třetinu Dozorčí rady - Senátu. Bohuzel "akcionáři" státu nemohou svolat mimořádnou valnou hromadu a odvolat představenstvo v průběhu funkčního období, když funguje špatně.

Představenstvo/Sněmovna jmenuje výkonný management/vládu, tudíž je za činnost vlády odpovědná!. V tomto managementu státu je Babiš finančním ředitelem. Kdyby se v akciové společnosti choval finanční ředitel tak chaoticky, jako se chová Babiš, nejspíše by byl odvolán.

Je vidět, ze Babiš nikdy nedělal finančního ředitele, ale jen předsedu predstavenstva ve funkci generálního ředitele, který fungoval podle not, které mu finanční ředitel s ostatními řediteli předložil,ale sám finanční plány nedělal, ani je nikomu nemusel zdůvodňovat, protože sam je většinový vlastník svých firem a nemusel jednat v konsensu s jinými. Jednat konsensuálně a při tom prosadit to, co považuje za důležité, to Babiš prostě neumí, jak denně prokazuje.

Závěr: Babiš sám je důkazem, že stát jako firmu stejným systémem řídit nelze. V řízení státu musí počítat s daleko více neznámými, než ve firmě, ve které je on sám většinový akcionář.

4 1
možnosti
JR

J14a19n 93R73á49ž

16. 11. 2014 19:42

Ještě bych doplnil. Pro mne osobně je Babiš největším zklamáním! Úspěšný manažer musí mít jasnou vizi, o správnosti své vize přesvědčit nejbližší spolupracovníky i obchodní partnery, o akcionářích ani nemluvě, a pak tuto vizi energicky prosazovat. To Babiš zřejmě nikdy nedělal, protože byl spíše obchodník, nikoliv výkonný manažer!

0 1
možnosti
OT

O70t37a 54T62e27s34a75ř

16. 11. 2014 15:53

máte pravdu, pokud by přiznal své opravdové cíle, nikdo by ho nevolil. Takhle jako ministr financí může zprivatizovat zbytek České republiky za potlesku blbečků, co ho volili.

8 2
možnosti

A co, hoši, považujete za cíle Andreje Babiše?

Já vím jen o vymetání Augiášova chlíva a o ekonomické stabilizaci naší země. To je vám málo?

0 0
možnosti
Foto

Za mě karmaR^

i když vize ANO je zřejmá čím dál víc-privatizace vládních postů

6 2
možnosti

Snažím se vnímat psychologii babišovců, ale nic takového nevnímám.

0 0
možnosti
Foto

Ano, s tím se dá souhlasit.

Měl jsou obdobě rozporuplné pocity. Jasno se min však začalo  dělat ve chvíli, kterou jste také zmínil - když Ano NEŘEKLO CO chce!

Tedy kromě toho, že si Babiš chce sáhnout na finance pro své podniky, - to bylo jasné od začátku, z filantropie jsem ho nikdy nepodezříval. A protože to není jasné doteď, není celé to ANO nic jiného než nátlaková skupina dláždící Babišovi cestu k obecním penězům.

Nutno konstatovat, že zatím velmi úspěšně. Je vidět, že Babiš prostě umí. :-/

8 2
možnosti

Víte, hoši, když se takto budeme bát každého nového politika, tak nám tu naši zem svým politickým bysnysem určitě rozkradou!

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1391x
https://twitter.com/andy_dravecky

Seznam rubrik