Diskuse

volím_pravici

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K14a61r46e42l 49R91a47d88a

17. 12. 2013 23:07

,,To že máme iPhony a počítače není díky tomu, že se chodí do práce na kafíčko. Je to díky tomu, že existuje kapitalismus. Kapitalismus znamená, že existuje konkurence a ta nutí  inovovat, vzdělávat se, zdokonalovat sebe i své výrobky. Díky tomu, že je kapitalismus, můžeme vidět příběhy lidí, kteří se dokážou prosadit. 

Děkuji za to, že máme svobodu a za to že máme a známe kapitalismus. Někomu asi vadí, že se po něm chce, aby v práci vyvíjel aktivitu."

Tento citát z autorova moudra hovoří za vše. Student, který si dovede představit pouze ,,práci" části státních úředníků. Tak naivní představu o práci může mít jen někdo, kdo jí ani neviděl.

Při čtení podobných propagandistických žvástů se slzou v oku vzpomenu na komunistickou éru. Stejní pohlední a uvědomělí mladíčci vyvíjeli propagandistickou aktivitu, aby si vysloužili teplý pelech na stranickém sekretariátu a mnohý z nich dnes sedí ve vysokém státním úřadu či v parlamentu. Snad se autorovi také povede prosadit. Pochvalné ohlasy na jeho aktivitu se jistě najdou. A kdyby se snad změnily podmínky, tak holt bude velebit socialismus. Mnozí takový přemet dokázali a mnozí ještě dokáží. Důležité je prosadit se.

1 1
možnosti
AK

Pokud pravici volí student libovolné školy, zdá se mi to jako přirozené.

Tím důvodem je víra ve vlastní pozitivní budoucnost.

Nikdo z nich si neumí představit svoji budoucnost jako neúspěšnou.

Představa, že za 10 let budu bez práce a s novodobým drábem - exekutorem - za dveřmi by byla příliš demotivující.

2 0
možnosti
AK

A na závěr bych doplnil vaše úvahy o tom, jak si má správně počínat zaměstnanec, v dnešním pojetí HR (lidský zdroj), ta mantra se jmenuje "flexibilita":

1) je třeba být flexibilní v rámci své profese -

a tak je třeba pracovat pokud možno 12 hodin denně, o svátcích, o víkendech, v noci, do noci, prostě jak je flexibilně třeba a je třeba být zcela loajální ke svému zaměstnavateli, který vás možná zítra propustí a přijme někoho ještě flexibilnějšího

2) je třeba být flexibilní oborově -

neustále se rekvalifikovat a dělat pořád něco jiného

3) také je třeba být flexibilní místně - pokud možno se za prací pořád stěhovat. Naprosto nesmíte přemýšlet o tom, že takovýhle HR ztrácí ponětí o tom co dělá a proč to dělá (kromě toho, že se nějak potřebuje uživit), že ztrácí vazbu k rodině, přátelům, místu...

3 2
možnosti
AK

Problémem práce nejsou lidé, kterým se nechce pracovat - i když i takoví existují.

Ale celosvětově klesající význam práce, díky pracovně úsporným technologiím a dalším vlivům.

Pokud deindustrializujete nějakou zemi, ať už USA (kromě vojenských výrob a IT) nebo ČR, přenesením práce do Číny, Rumunska nebo dnes již populární Bangladéše, připravíte tím o práci tolik lidí, že se problémům s nezaměstnaností nevyhnete. Pokud byste chtěl výroby navrátit do původních zemí, museli by pracovníci také pracovat za misku rýže denně, což není reálné.

Takže těm nezaměstnaným buď budete platit, aby mohli z něčeho žít, nebo jim nedáte nic. Co si myslíte, že si vyberou, když budou mít na vybranou buď si lehnout a zemřít, nebo si jít vzít něco, co jim nepatří?

Výdaje na jednoho vězně jsou cca 5x vyšší než na jednoho nezaměstnaného.

Vojenské výdaje USA jsou velmi vysoké, ale výdaje na vězeňství mají 2x vyšší...

2 0
možnosti

A vy jste nikdy neslyšel o posunu zaměstnanosti od výroby ke službám? Stejně tak jako v minulém století se posunula od zemědělství k výrobě? To je prostě vývoj světa...a lidé se prostě musí smířit s tím, že přestože se vyučili třeba "na horníka", tak v druhé polovině života budou muset dělat ve "službách"

0 2
možnosti
AK

V roce 89 jsme se opravdu mýlili. Předpokládali jsme totiž, že kapitalismus rovná se demokracie.

Dle lincolnovské definice je to vláda lidu prostřednictvím volených zástupců ve prospěch toho lidu.

My ovšem máme vládu ve prospěch těch zástupců, jejich kámošů, bank, pojišťoven a zahraničních investorů.

Kapitalismu máme dost. Ten nám nechybí.

Dost je i svobody pro vybrané - je možno rozkrádat rozpočet a nenést za to odpovědnost.

To jsou ty důvody proč já pravici volit nebudu.

3 0
možnosti
MR

Volím změnu systému, neboť jsme u konce experimentu zavedení politické plurality a demokracie na posttotalitní stát, kde je většina zvyklá být vedena a poslouchat, kde nebylo místo pro občanského postoje vyjma charty, kde nebyly vštěpovány hodnoty vlastnictví zděděného po předcích, možnost se vypracovat, podnikat, nebo bojovat za zlepšení pracovních podmínek, zlepšení podmínek v zemědělství, ve školství atd. 

Takhle jsme rukojmí většiny, v které socialismus probudil primitivní potřeby a sklony. To je nejhorší co mohl komunismus vytvořit. My zaměňujeme sociální za humanistické a naopak, člověk má mít pokud možno všechno, neboť pak z něj vyroste osobnost a vnitřní kreativita, odpovědnost atd. Nemá smysl se zde upínat k levici a pravici, či uskupením jež přijímají to co společnost vytěsňuje, to je povrchní, je potřeba změnu, aktivovat lidi a vytvořit systém správy země, jež bude bližší zemi jež má posttotalistickou zkušenost. Občan má mít možnost a vybízen k aktivitě aby mohl  nabourat povolební "nedotknutelnost" politiků, jež je vlastně obdobou  nedotknutelnosti strany z minulosti.

Volím toto, ale nemám koho ... . Takhle je to pořád ode zdi ke zdi, s tím rozdílem že už politické strany jsou u konce ... .

1 2
možnosti
DK

Pane volte si koho chcete, ale k tomu studium...asi jste z Prahy a Vaši rodiče jsou majitelé realit, protože mám vnoučata a vedlejší náklad na studium pro Moraváka je těch 10 tisíc. Má vnučka už má za sebou 3 roky, má už titul Bc....má tu praxi, která je požadována a a měla operaci nohy. Promeškala přihlášku  a škola její žádost o přihlédnutí k okolnostem nevzala...tak studuje dál 1 obor na dálku a další začne od ledna. Ale rozhodli rodiče...tvoje chyba (za kterou se platí), tak vnučka do prosince pracuje jako óperka ve Finsku. Tím Vám chci řídí: normální rodiče sleduji studijní výsedky svých dětí, finančně krvácejí a když to nejde, tak podle hesla vyhoďme ho z kola ven..jde domů a musí si hledat práci. Podle hesla: mladý Ital v létě tančí a v zimě nepracuje může jednat jen zazobaný jedináček a obyčejně je z něho po studiích pracovník, ze kterého si zaměstnavatelé rvou vlasy, že nic neumí. A jestli si myslíte, že placení za studim něco zlepší, tak se hluboce mýlíte...zlatá mládež bude studovat do 30...a ti kteří by chtěli, abych jejich děti studovali, tak už těch 10 táců za semestr nebudou mít....[>-][>-][>-] P.S. Je zajímavé, že ti pravicový poslanci vystudovali za hubičku...někteří dokonce podvodem na plzeňských právech a o jejich vědomostech velice pochybuji (viz Marek Benda)...[>-]

3 1
možnosti

Jestli jste článek ksutečně pořádně četla, autor mluví o zkušenosti se studenty žijícími na koleji - a tam se dostanou lidé žijící minimálně 100 km od Prahy - teda žádní "majitelé realit z Prahy"...víte, paušalizovat situaci studentů podle jednoho spíš atypického případu vaší vnučky není zrovna ten nejlepší způsob popisu reality

0 2
možnosti
Foto

R36o43m18a49n 85K53o90z95e76l

20. 10. 2013 11:11

No pobavil jste mne. Ta ukázka myšlení mladé ženy - nikoho mladého neznám, kdo by takto myslel. Na pracák se jdou - pravda - zaregistrovat - ale proč by se tam ptali na práci, když pracovní nabídky jsou na webu, na který se můžou kdykoli podívat? Zeptejte se v nějakých firmách, zda jim tam lidi neposílají žádosti o práce nebo se nehodí ptát, v jedné firmě poblíž, když se tam šla paní zeptat, tak jí řekli, že už je tak 150.v pořadí.

školné - věční studenti platí už dnes, nadto od 26 let je povinnost platit zdravotní pojištění, nic zdarma není.

2 0
možnosti
PH

P14e73t53r 83H95á33l47a

20. 10. 2013 11:09

Klasický konflikt kapitalismus vs. socialismus...

Ani jedno, ale tržní hospodářství. Největší lží kapitalistů je, že kapitalismus je tržní. A největší blbostí socialistů je, že jim to věří.

0 2
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1391x
https://twitter.com/andy_dravecky

Seznam rubrik