Diskuse

Šance pro ODS?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Autore, Zeman své pravomoce ať se nám to líbí nebo ne nijak nepřekročil. Šancí pro ODS nejsou kroky Zemana, ale kompletní inovacen jejího vedení a následné dodržování volebního programu, byť by měla zůstat deset let v opozici. Nicméně, zřešjmě jsteb nepochopil, že tu Rusnokova vláda bude až do května 2014 a nikdo nemá šanci to ovlivnit. Předčasné volby tudíž nebudou, leda by se Kalousek dohodl se Sobotkou na povolební spolupráci. Jenže já jsem přesvědčen, že ČSSD  a KSČM křičí po předčasných volbách jen proto, že vědí, že nebudou. Inu, proč neoslovit voliče, že?

0 0
možnosti
MK

Šance pro ODS možná tkví v mnoha letech sezení PS s deseti až patnácti poslanci. Ta strana již potřetí ukázala svou naprostou neschopnost dovládnout volební období, nemluvě o skandálech je to výsledek sám o sobě. Největší aktivita namísto reforem byly církevní restituce čímž plnila Kalouskův program nikoliv svůj, což souvisí i se zvyšováním daní. Ztracená strana.

2 1
možnosti
RK

Levicové strany mají jednu obrovskou výhodu a to voličskou základnu. Bohužel sociálně slabším je neskutečně mnoho a nejedná se už jen o důchodce, matky samoživitelky, postižené.... ale i běžné rodiny, které by měly patřit alespoň do nižší střední třídy. ODS se léta pyšnila tím, že její voliči jsou především z řad vysokoškolsky vzdělaného obyvatelstva, z řad podnikatelů a pod. Bohužel právě tohle jsou lidé, na kterých se nevyplatí dělat pokusy. Jakmile je jednou někdo podvede, je těžké si je získat zpět. A s lidmi jako je Němcová, Kuba aj. nemá ODS nejmenší šanci.

2 4
možnosti
JC

V ODS nevidím žádné politiky, kteří by byli schopni stranu obrodit.

ODS se stala stranou  "býčích šíjí se zlatými řetězy" a státoprávní idee v ní naprosto chybějí, neboť chybějí jejich nositelé. Jediným zájmem současných vrchních odésáků na úrovni státní, krajské i větších měst je rozdělování koryt a veřejných zakázek.

Proto se žádné "vstání z popela" v nejbližších letech konat nebude.

2 2
možnosti
JF

J68a38n 53F20r15o22l13í32k

27. 6. 2013 16:41

Na druhou stranu, když vidím Zaorálka, Škromacha nebo Filipa nechce se mě jít k volbám. Klidně to dám Machovi. Vyhozený hlas, ale alespoň se mě to tak nepříčí.:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1391x
https://twitter.com/andy_dravecky

Seznam rubrik