Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Další blábol nezkušeného studentíka. Už by je měli něčemu přiučit, jinak Bůh s námi...

2 1
možnosti
MC

Škoda, že  na sjezdu neprošel návrh návrh na přejmenování strany ČSSD na stranu ČSPPM(Česká strana pro prázdné makovice).

2 2
možnosti
RP

No, oni ti živnostníci zas tak čistí jednoznační živitelé nejsou.

Já to spíš vidím tak, že na práci, která se z nějakého důvodu nevyplatí dělat ve firmě svými zaměstnanci, se prostě použijou živnostníci.

Do určité míry pak bude záležet na rozdílu podmínek pro zaměstnance a živnostníky. Pokud vláda zkrouhne živnostníky, práce bude přecházet na zaměstnance. Pokud naopak povolí živnostníkům, práce se bude stěhovat směrem za živnostníky.

Akorát je tady určitý podíl práce, ktrou mohou dělat jen živnostníci , protože zaměstnanci by si při doržování Zákoníku Práce na sebe nevydělali. Když se živnostníci zkrouhnou, ta práce prostě pochybí.

3 2
možnosti
MK

Ono to je trochu jinak. Když zaměstnáte člověka na plný úvazek a dáte mu dejme tomu dvacet tisíc hrubého, tak mimo 34 procent na odvody, což dělá 6800, tak musíte počítat s dalšími náklady a to jsou náklady na dovolenou, což je 26800 (při měsíci dovolené), náklady na svátky (při deseti svátcích to je 13 400), náklady na ochranné a pracovní pomůcky (10 tisíc), náklady na administrativu (při deseti lidech 300 tisíc) , takže celkem za rok výdaje firmy na zaměstnance ( 361 tisíc). Když zaměstná živnostníka a dá mu 25 tisíc, tak náklady firmy jsou 300 tisíc. Úspora 61000, při deseti lidech 610 tisíc. A teď, když živnostník zaplatí svoje náklady, zdravotní a sociální pojištění, tak mu zbude 18000 tisíc, zaměstnanec při hrubé mzdě 20 tisíc dostane čistého něco přes šestnáct tisíc

1 1
možnosti

mladíku Dravecký,

Vy jste špatně pochopil Mládka. Ani se tomu nedivím. Na té škole, kterou studujete, se matematika a makroekonomika neučí. Přečtěte si poslední článek pana Hermánka

http://jirihermanek.blog.idnes.cz/c/326345/OSVC-platce-DPH-jako-parazit-na-systemu.html

Ten vystihl přesně, o co jde. A diskuze pod článkem je tam díky tomu jasnější, než zdejší štěkání pravicových nýmandů, kteří podstatu problému nepochopili, nebo chápat nechtějí.

Já jsem mimochodem OSVČ také. Poslední 4 roky jsem nezaplatil ani korunu na dani z příjmu. Umím prostě optimalizovat (přesněji, umí to moje účetní). Kroky, které plánuje ČSSD jdou samozřejmě proti mým zájmům. Ale po pravdě řečeno, Mládek trefil hřebíček na hlavičku. Živnostník, který daně platit nechce, je platit nebude, a při dnešních daňových zákonech to dokonce je legální.

3 4
možnosti
SN

:-)  Miroslave, máte plnou pravdu! Jsou živnostníci, kteří zápasí o přežití,(neatraktivní obory), kteří mají kumšt zaplatit povinné odvody! Ale jsou další, (atraktivní obory, čili super šedá zóna) placení bez dokladů, zisk žádný, povinné daně odvedeny v pořádku, žijí ve zlatě! Znám některé, ale jak to rozlišit ???R^

4 1
možnosti
MC

Autore pana Mládka, který ví jak nejlépe zasadit státní korunky byste chtěl poslat makat do práce? Hlavně, že tak vehementně bojovali proti zvýšení daně z přidané hodnoty na 15 a 21 procent a nyní říkjí, že snižovat ji nehodlají. Občané by měli už konečně vysypat piliny ze svých makovic.

11 3
možnosti
MK

Běžte se podívat na novinky. Tam voliči socanů nadšeně hýkají

7 4
možnosti
Foto

To jste vymyslel sám, André ? Není to domyšlené. Nejprve se seznamte s tím, co p.Mládek skutečně řekl a zda to je pravda nebo nikoli.

3 12
možnosti
VH

Ano?  Co řekl jinak?  A v čem může být tak darebácké prohlášení pravdivé?

   Mimochodem: proč jste si vybral pseudonym, který má zakrýt vaše ortodoxní levičáctví?

9 2
možnosti
JS

Soc dem i jeho trouby moc dobře ví, jak to fakticky je. Že až na vyjímky malí podnikatelé dřou víc než zaměstnanci a taky docela riskují, nesou svoji kůži na trh, což žádný pako zaměstnanec nepochopí, dokud to nezkusí. (to je podle knihy změna primátů prací k vyšší inteligenci)

Hlásné trouby sioc dem potřebují být zvoleny, aby mohly krást a byly u moci, stejně jako ostatní. To je celé. A použijí k tomu cokoliv, co naláká masy voličů, naslibují cokoliv... a realita pak bude trochu jinak, na dph taky nešáhnou a těch keců.....

Politik, aby byl zvolen, musí lhát.  Aby se tam po zvolení udržel, musí voliče přesvědčit, že se hlavně stará o jejich blaho a pokud to nejsou schopni na sobě poznat, je to proto, že minulá vláda, krize ve světě, koaliční partner , nedejbože nějaký špatný politik mezi nimi....  prostě oblbují, aby měli klid na svoje zájmy.

Podívejte se , co dělají v krajích a je to jasné.

Pokud ne, podívejte se , co se děje na slovensku, máme to tady za rohem.. přitom Fico je fakt špičkový manipulátor....

7 2
možnosti
VH

Ano - nepsal jste to podrobněji, než já níže.

3 1
možnosti
Foto

pan Mládek byl předtím nakoupit ve Stodolní a potom měl nějakou oranžovou mlhu před očima, která se mu asi přenesla i na mozek

6 4
možnosti
JM

Říkáte, že malí podnikatelé nemají dovolenou...

Znám jednoho, klempířství, tři nebo čtyři zaměstnanci, nic moc.

Ale každý rok jednu i dvě dovolené: Maledivy, Thaisko, Bermudy, Seychely, Kokosové (či jaké) ostrovy, potápění s plachetnicí v Rudém moři... Prostě krize nekrize.

No asi je šikovný! (nebo má Mládek pravdu?) ;-)

4 9
možnosti
Foto

no a co vám brání si otevřít taky takový klempířství?

11 4
možnosti
VH

Pan Mládek chápe dobře.  Jenže přece potřebuje sehnat ovečky, které mu zajistí jeho koryto i v dalším volebním období.  Ty ovečky  a/ nemíní o slovech svých vůdců pochybovat ani okamžik (zejména proto, že by musely myslet)    a  b/  slyší na jakoukoliv pomluvu těch, o nichž jsou přesvědčeni (ať právem či neprávem), že se mají líp - taková nespravedlnost, že.

    Od darebáků nemůžete očekávat pravdu ani při pozdravu.

7 3
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1391x
https://twitter.com/andy_dravecky

Seznam rubrik