Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

volím_pravici

Videoklip volím pravci (viz http://vimeo.com/77060504) jasně ukazuje, jak češi vnímají okolní svět.  Když se podívám na ten videoklip, tak nevím jestli mám brečet, a nebo se smát. Máme 24 let po revoluci a většina naší společnosti stále žije v socialismu. Když se v 89 cinkalo s klíčema, tak se volalo po vstupu do kapitalismu. To už ovšem lidi nevěděli (nebo nechtěli vědět), že se svobodou přichází také odpovědnost. Odpovědnost za své vlastní životy.

Ve videoklipu se naráží na možnost zavedení školného na vysokých školách. Mám osobní zkušenost, s bydlením na koleji FTVS UK. A mohu říci, že většina studentů o studování vůbec nestojí. Je jim pohodlné, že ještě nemusejí do práce a můžou ještě nezávazně pár let pařit. Samozřejmě, že k vysoké škole patří párty, ale i tak se musí zvládat studijní povinnosti. Jsem si jist, že v případě zavedení i nízkého školného, by se přístup studentů ke studiu rapidně změnil. Studenti by si nejdříve rozmysleli, jestli je studium pro ně přínosné. Když by si řekli, že ano tak by tomu studiu i něco obětovali. Jsem klidně proto, aby se v případě získání červeného diplomu školné vracelo. To dodá studentům motivaci a zlepší kvalitu našich škol. Pouhým sponzorováním a bezhlavým vyhazováním peněz se naše školství bude nadále propadat ve světových žebříčcích.

Nejkrásnější ukázka českého myšlení je v případě mladé ženy. jak žádá o práci na Úřadu práce. Zeptá se úřednice, zda-li je pro ní práce. Dostane negativní odpověď a mladá žena to hodí na stát. Může za to přece stát, já se moc snažím, šla jsem se zeptat na úřad práce!  Uvědomme si, že k získání dobré práce nestačí jít na "pracák". Človek se musí vzdělávat, aby byl lepší než ostatní. Ve světě je normální, že lidé rozesílají desítky svých životopisů do různých firem. Tam se totiž už ví, že Úřad práce to za ně neudělá.

Další problém je, že se nám prostě nechce pracovat. Do práce se díky kapitalismu už nechodí jenom, aby se neřeklo. NE, chodí se opravdu pracovat! Musíme se už naučit, že pečení holubi nepadají do huby. Majitel firmy potřebuje být konkurenceschopný a to bez kvalitních zaměstnanců nejde. Zaměstanec také musí pochopit, že když se stane díky své píli  nepostradatelný pro svého zaměstnavatele, tak se opravdu o svoji práci bát nemusí. 

To že máme iPhony a počítače není díky tomu, že se chodí do práce na kafíčko. Je to díky tomu, že existuje kapitalismus. Kapitalismus znamená, že existuje konkurence a ta nutí  inovovat, vzdělávat se, zdokonalovat sebe i své výrobky. Díky tomu, že je kapitalismus, můžeme vidět příběhy lidí, kteří se dokážou prosadit. 

Děkuji za to, že máme svobodu a za to že máme a známe kapitalismus. Někomu asi vadí, že se po něm chce, aby v práci vyvíjel aktivitu. Svoboda není zadarmo a pokrok taky ne. V České republice chybí kapitalistické vzdělání. Neučíme se jak investovat, a hlavně proč. Neznáme pojmy jako pasivní příjem. Myslíme si, že o všechno se postará stát. To se ovšem nepostará. Vše s sebou nese nějakou oběť. Ale děkuju za to, že mám možnost něco se svým životem dělat a nemusím se spoléhat na soudruhy, jestli mi dají práci.

Autor: André Dravecký | neděle 20.10.2013 10:30 | karma článku: 25,51 | přečteno: 1087x
  • Další články autora

André Dravecký

Můžeme si za to sami

Pořád od svého okolí slyším, jak jsou politici zkorumpovaní, nepracují a jen chlastají. Ano u některých je to samozřejmě pravda, u některých ne.

23.7.2015 v 18:00 | Karma: 11,85 | Přečteno: 436x | Diskuse| Politika

André Dravecký

Co TTIP přinese? Mýty a fakta

Přijetí TTIP provázejí mýty, které kolují médii. To vše zapříčinila neinformovanost občanů od vrcholných politiků a institucí, které mají tuto agendu na starosti. TTIP je bezpochyby krok kupředu, ze kterého můžeme těžit plusy.

6.6.2015 v 8:20 | Karma: 6,93 | Přečteno: 730x | Diskuse| Politika

André Dravecký

Zeman vs. Peroutka

Soudně usvědčený lhář hodnotí člověka, který odmítl spolupráci s nacismem a byl poslán zpět do koncentračního tábora. Přijde Vám to absurdní? Tak to asi nejste jediní, ale v současné době je to hlavní téma našeho prezidenta Zemana.

21.4.2015 v 16:00 | Karma: 23,96 | Přečteno: 709x | Diskuse| Ostatní

André Dravecký

Vážený pane Vyvadile, komunisté a další obdivovatelé Putina.

Chtěl bych Vám z celého srdce poděkovat za zmobilizování občanské společnosti při průjezdu spojeneckých US vojáků skrze Českou republiku. Jenom díky Vám a Vaší iniciativě jsme si opět uvědomili jako národ, kam patříme. Občanská společnost napříč celou Českou republikou vítala americké vojáky, nosila jim buchty, pivo a rozdávala milé úsměvy. Fotky s americkým vojákem chce v posledních dnech každý a to vše jenom díky Vám!

31.3.2015 v 15:07 | Karma: 36,21 | Přečteno: 1505x | Diskuse| Společnost

André Dravecký

Pane ministře, začněte se věnovat své práci

V nedělních otázkách Václava Moravce ministr vnitra Milan Chovanec ohledně možného přijetí uprchlíků ze Sýrie prohlásil: "Je to k úvaze a k diskusi, jestli v budoucnu budeme ochotni přijímat takové velké množství běženců. Myslím si, že by o tom měl národ mít šanci rozhodnout”. Ne, referendum o tomto tématu nemá rozhodovat. Jako politik, který prošel volbami máte od voličů důvěru a politický mandát, který Vám umožňuje v těchto otázkách rozhodovat. Takže bych pro příště prosil, abyste našel trošku sebedůvěry a uměl se rozhodnout.

3.12.2014 v 8:05 | Karma: 19,25 | Přečteno: 1338x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hromadná nehoda u letiště blokuje Pražský okruh, jedno z aut je na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  17:56

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Řidič auta taženého na laně si zamkl volant, neovladatelný vůz skončil v kolejišti

29. dubna 2024  17:52

K neobvyklé nehodě vyjížděli policisté a hasiči na místo nedaleko Hanušovic na Šumpersku, kde...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  17:20

Česko a Německo podle prezidenta Petra Pavla sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, na...

Čarodějnice bez ohňů? V části Česka vydali zákaz, hrozí požáry

29. dubna 2024  15:14,  aktualizováno  17:02

Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1391x
https://twitter.com/andy_dravecky

Seznam rubrik